Belépés
Sajtos-túrós pogácsa
... juhtúró, 10 dkg reszelt füstölt sajt, 1 egész tojás, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál őrölt fehér bors és currypor; a tészta tetejére: 1/2 dl tej.
Elkészítés:
A langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a vajat szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a juhtúrót, a tejfölt, a sajt felét, a sót, a c...
Apró kiflik
... tojássárgája,
porcukor.

A töltelékhez:
baracklekvár vagy
dió, esetleg mák, amit legjobban szeretünk.

A lisztet a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük, és az egészet jól összegyúrjuk.
16 egyforma kis gombócra osztjuk. Jól lezárt nejlonzacskóban másnapig hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap egy ...
Hámán-táska (Hámán-füle)
...
15 dkg margarin,
1dkg élesztő,
10 dkg cukor,
só,
reszelt citromhéj,
2 tojás,
kevés rum,
szilvalekvár vagy máktöltelék.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal és az élesztővel. Belekeverjük a cukrot, a sót, a citromhéjat, a két tojást, és annyi rumot adunk hozzá, hogy jól nyújtható tészta legyen. Kinyújtjuk, és háromszögletű d...
Almás-habos csemege
... hozzáadjuk a csokoládét, és kihűtjük. Kivajazott porcelán gyümölcstortaformába simítjuk a csokis zsemlemorzsa felét, rátesszük a kompótot, és a maradék zsemlemorzsáv...
Lottó-tészta
... cukor,
citrom reszelt héja és leve,
tej,
kakaópor,
meggy,
20 dkg porcukor,
16 dkg darált dió.

A sütőporral elkevert lisztet a zsírral elmorzsoljuk, majd cukrot, 3 tojássárgáját, vaníliás cukrot, és kis reszelt citromhéjat adunk hozzá. Kevés tejjel tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk, az egyik felébe kakaót teszünk, kinyújtjuk....
Bejgli
...
kevés vaníliás cukor és
fahéj,
1 db citrom reszelt héja,
1 kanál méz

Elkészítés:

Egy tálba vagy gyúrótáblára helyezve a lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, majd a langyos tejben oldott élesztővel, a tojások sárgájával, a porcukor és a só hozzáadásával tésztát gyúrunk belőle. A tésztából 4 db kis cipót formázunk, majd fél órát hűtősze...
Flódni
... reszelt alma, 3 dkg margarin, 1/2 citrom leve, cukor (ízlés szerint), 3 dl tej, 25 dkg darált mák, 25 dkg darált dió, barackíz.

A lisztben elkeverjük a szódabikarbónát, elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a tejben megfuttatott élesztőt, a tejfölt, az ízesítő anyagokat és jól kigyúrjuk. Fóliával letakarjuk, és hűtőszekrényben egy órán keresztül pihentetjük

...
Kókuszcsiga
... nyújtáshoz: liszt.

Elkészítése:

A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Az élesztőt a tejben feloldjuk. A lisztet egy csipet sóval összekeverjük, majd a vajjal elmorzsoljuk. A tojásos cukrot és az élesztőt beleöntjük, majd alaposan összedolgozzuk. Ezután 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

A töltelékhez a tojásfehérjéket a cukorral forró vízfürd...
Csillagos tojás
... zselatinpor
10 dkg porcukor
10 dkg zöld színű marcipán
fél dl narancslikőr
1 tasak vaníliáscukor
3 dl tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sót, 2 tojássárgáját, a cukrot meg a tejfölt, és kézzel simára összedolgozzuk. Cipót formálunk belőle, és 1 óráig hűtőszekrényben pihentetjük. Tojás ala...
Csokitorta
... díszítéshez:
porcukor
mandulaforgács



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést csinálunk. A vajat kis darabokra vágjuk, a mélyedésbe rakjuk, és elmorzsoljuk a liszttel. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a tésztához adjuk. Ruganyos, sima tésztává gyúrjuk, golyót formálunk belőle, és letakarva egy órá...
Jázminos kókusztorta
... jázminaroma
a forma kikenéséhez: vaj



ELKÉSZÍTÉS

A babot 12 órára hideg vízbe áztatjuk, majd váltott vízben többször megmossuk, és ujjainkkal elmorzsoljuk, hogy a zöld héj lejöjjön róla. Fazékba tesszük, annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, és fedő alatt felforraljuk. 20 percig főzzük. Amikor kész, lecsöpögtetjük, és a cukorral, a kókuszos...
Tejmártás (besamell)
... Sóval, borssal ízesítjük és a tűzhely szélén lassú, egyenletes melegen kb. fél óráig forraljuk.
Ezután szűrőruhán átszűrjük és habverővel állandó keverés...
Teapogácsa
... vagy margarin, 25 dkg friss tehéntúró,
25 dkg liszt, 1 dl tejföl, 1 db tojás és kevés só.

Elkészítése:

A lisztet a gyúródeszkára szitáljuk és a zsiradékkal elmorzsoljuk. A túrót szitán áttörjük, Ízlés szerint sózzuk, és az egészet összegyúrjuk. Ha a túró száraz lenne, akkor a tejfölt belegyúrjuk. A tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. A tésztát ...
Római málnatorta
... szemet félreteszünk, a többit szitán áttörjük. 1 citrom héját lereszeljük, a húsát karikákra vágjuk, a másik citrom levét kinyomjuk. Salátástálban a citromhéjat és a porcukrot kézzel elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, és 5 percig habverővel közepes sebességen verjük. Belekeverjük a tejet, a lisztet és az élesztőt, a vajat és a citromlét. A massza egyharmadát egy kivajazott...
Szedertorta
... zsemlemorzsa
70 dkg szeder
5 dkg cukor

A díszítéshez:
1 tojássárgája
1 evőkanál tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, és fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. A mandulát egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Az almát meghámozzuk, ...
Szedres-almás piskóta
... evőkanál sütőpor
1 alma
25 dkg szeder



ELKÉSZÍTÉS

A porcukrot a fahéjjal egy kis tálkában összekeverjük. A lisztet, a margarint és a cukrot elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport. A tojásokat villával kissé felverjük, belekeverjük a reszelt almát, a narancshéjat, majd hozzákeverjük a lisztes masszához. A szedret óvatosan beleforgatjuk, ...
Egyszerű linzi torta
... ek. tejföl, 1 tojássárgája. Továbbá: 4 dkg dió, 30 dkg sűrű szilva-/baracklekvár, 5 dkg ribizli/áfonya (mélyhűtött), 1 tojássárgája a kenéshez.

1. A tésztához a lisztet elmorzsoljuk az apróra felkockázott vajjal/margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, vaníliás cukrot, sót, sütőport, a reszelt citromhéjat és a tejföllel elhabart tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrj...
Karácsonyi édességek
... 1.
Hozzávalók: 1 kg liszt, 50 dkg vaj (vagy 25 dkg vaj, 20 dkg libazsír), 3 dkg élesztő, 2 tojás, 6 dkg cukor, só, 4 dl tej.
A lisztet a cukorral, sóval, zsiradékkal deszkán elmorzsoljuk, az élesztőt egy kevés langyos tejben feloldjuk, és az egészet megfelelő mennyiségű tejjel összegyúrjuk. A tésztának keménynek kell lennie, hogy a kéztől elváljon. Letakarva rövid idei...
Hókifli
... szerint baracklekvár, darált dió vagy mák a töltelékhez
kb. 10 dkg vaníliás porcukor

Elkészítés:
Az élesztőt a cukros tejben megfuttatjuk.
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, az élesztőt, a tejfölt és annyi tejet, hogy összeálljon.
Hagyjuk egy órát pihenni.
3 mm vastagra kinyújtjuk, és pogácsa szaggatóval ...
Ropogós sajtos holdacskák
...

50 dkg liszt, 40 dkg margarin, 4 tojássárgája, egy kocka élesztő, tej, 1 kiskanál só; a szóráshoz eidami sajt

Elkészítés:

A lisztbe beleszórjuk a sót, elmorzsoljuk benne a margarint, a csipetnyi cukorral fellangyosított tejben felfuttatjuk az élesztőt, s a tojással együtt jól összedolgozzuk (kb. háromnegyed órát pihentetjük). A megkelt tésztát li...
1 2 3 ..........66 67 .....99 100 .....132 133 134 
Címkék: tészta tetejére, langyos tejben, vajat szétmorzsoljuk, felfutott élesztőt, sajt felét, szobahőmérsékletű vajjal, tojássárgájával elkeverjük, lisztet elmorzsoljuk, csokis zsemlemorzsa, maradék zsemlemorzsáv, sütőporral elkevert, zsírral elmorzsoljuk, egyik felébe, tálba vagy, zsiradékkal elmorzsoljuk, tojások sárgájával, lisztben elkeverjük, tejben megfuttatott, ízesítő anyagokat, órán keresztül, cukorral habosra, tejben feloldjuk, csipet sóval, vajjal elmorzsoljuk, tojásos cukrot, élesztőt beleöntjük, hűtőszekrénybe tesszük, cukorral forró, lisztet tálba, mélyedésbe rakjuk, tésztához adjuk, forma kikenéséhez, tűzhely szélén, gyúródeszkára szitáljuk, túrót szitán, egészet összegyúrjuk, túró száraz, tejfölt belegyúrjuk, többit szitán, húsát karikákra, másik citrom, porcukrot kézzel, massza egyharmadát, margarinnal elmorzsoljuk, többi hozzávalóval, hűtőbe tesszük, száraz serpenyőben, almát meghámozzuk, cukrot elmorzsoljuk, tojásokat villával, reszelt almát, lisztes masszához, szedret óvatosan,
© 2013 TVN.HU Kft.